Toplogo
payoff
oranje divider

Categorie Rolluiken

Deuren

Downloads

Uitstekende oplossing!
Brandwerende deuren bieden een uitstekende oplossing voor het brandveilig afsluiten of compartimenteren van ruimtes in locaties als ziekenhuizen, kantoren, overheidsinstellingen, onderwijs, en diverse industriële toepassingen zoals bedrijfspanden.
Uitvoerig getest!
Metacon test al haar branddeuren altijd bij een geaccrediteerd laboratorium zoals Efectis of Fires. De laatste jaren wordt iedere deur 2-zijdig, in én voor de oven, geplaatst en getest volgens de meest recente Europese normeringen, de EN 1634-1. Wanneer het beoogde doel wordt behaald, middels deze testen, wordt er door Metacon opdracht gegeven een classificering aan de betreffende deur te geven op basis van de meest recente Europese normeringen, de EN 13501-1. Metacon heeft als eerste fabrikant in Europa haar branddeuren succesvol getest op zowel  brandwerendheid als rookwerendheid. De brandwerende overheaddeuren (OHD EI(1) 60 / EW 90) en schuifdeuren (SGS Standard en SGS Pro) zijn bij Efectis Nederland met succes tweezijdig getest conform de NEN-EN 1634-3. De branddeuren zijn getest op zowel Sa 20 (koude rook à ± 20 graden Celsius) als S 200 (warme rook à ± 200 graden Celsius).
Varianten
Metacon OHD EI(1) 60 / EW 90: Deze overheaddeur is uit te voeren met een horizontaal deurbeslag, eventueel met highlift, of een volledig verticaal beslag, waardoor deze deur toepasbaar is in ruimtes met de meest uiteenlopende inbouwsituaties. Mede dankzij de hoge brandweerstand van 60 minuten (conform de EI(1)-eis) en 90 minuten (conform de EW-eis), op basis van het 2-zijdig testen volgens de EN 1634-1, is deze deur uitermate geschikt voor de meest voorkomende vuurbelastingssituaties. Tevens is de brandwerende overheaddeur uit te voeren met glassecties in de panelen, een gecertificeerde vloeistofkering en explosieveilige (ATEX) componenten, waardoor de deur een uitstekende oplossing biedt in ruimtes waar gevaarlijke stoffen zijn opgeslagen, zogeheten PGS 15-ruimtes.
Metacon SGS: Deze brandwerende schuifdeuren zijn een uitstekende oplossing voor situaties waar een hoge brandweerstand wordt geëist in combinatie met een specifieke uitvoering gebaseerd op de wensen van de eindgebruiker. De maximale brandweerstand is afhankelijk van de afmeting en uitvoering van de schuifdeur, maar is maximaal 90 minuten (conform de EI(1)-eis) of 120 minuten (conform de EI(2)-eis en EW-eis). De schuifdeur kan optioneel uitgevoerd worden als tweevleugelige schuifdeur, waarbij beide vleugels één kant op schuiven of juist uit elkaar, of als telescopische schuifdeur, waarbij meerdere vleugels voor elkaar langs schuiven. Unieke eigenschap aan deze deur is de mogelijkheid om een vluchtdeur toe te passen, zonder onderdorpel, waardoor de brandwerende schuifdeur geschikt is om op te nemen in de vluchtroute van een gebouw. Tevens is het mogelijk om de schuifdeur te voorzien van brandwerend glas, zodat er nog doorzicht is naar de andere zijde wanneer de schuifdeur gesloten is. Standaard wordt de brandwerende schuifdeur handmatig aangeboden, inclusief een snelheidsregelaar met geïntegreerde kleefmagneet, echter is het ook mogelijk om deur uit te voeren met een elektrische aandrijving.
Metacon RGS EI(1) 60 / EW 180: Brandwerende rol- en hefdeuren zijn in vele situaties toepasbaar vanwege de mogelijkheid om de deur zowel rollend als verticaal of horizontaal heffend uit te voeren. Mede dankzij de hoge brandweerstand van 60 minuten (conform de EI(1)-eis) en zelfs 180 minuten (conform de EW-eis), op basis van 2-zijdig testen volgens de EN 1634-1, is deze deur uitermate geschikt voor de meest voorkomende vuurbelastingssituaties. Tevens is de brandwerende deur uit te voeren met een gecertificeerde vloeistofkering, explosieveilige (ATEX) componenten en is de deur optioneel als geheel ATEX gecertificeerd  te verkrijgen, waardoor de deur een uitstekende oplossing biedt in ruimtes waar gevaarlijke stoffen zijn opgeslagen, zogeheten PGS 15-ruimtes.
Advies nodig?
Onze adviseurs gidsen u graag door ons ruime assortiment brandwerende deuren heen en maken samen met u de beste keuze voor uw project. Bel ons gerust voor een afspraak op (085) 76 00 150, of kom langs in de showroom.
deur 01
deur 02
deur 03
deur 04
deur 05
deur 06
deur 07
deur 08
deur 09
deur 10
deur 11
deur 12